Подробнее на сайте: http://grand-business.ruhttp://firstmedicine.ruhttp://mellmo.ru http://natural-treatment.ruhttp://pilot-in2it.ruhttp://grand-medicine.ruhttp://free-health.ru Go to top of pagehttp://rich-health.ruhttp://free-medicine.ru
http://medicine-plus.ru http://more-health.ru http://israeli-medicine.ruhttp://begin-travel.ru
http://live-medicine.ruhttp://german-medicine.ru

Klubunk történetének kezdete 1995-re nyúlik vissza, amikor a Váradi János vezette Aranykesztyű kihelyezett tagozataként kezdődött el a településen az ökölvívó oktatás. Egy évvel később megalakult a Harangi Imre Ökölvívó Egyesület, melynek neve az évek során Harangi Imre Sportegyesületre változott, ám mindkét csapatnál közös a tréner, Máté Attila személye, aki az indulás óta vezeti a szakosztályt.

KEZDETEK 

Az első időkben körülbelül 15 sportolni vágyó fiatal látogatta a tréningeteket, köztük az egyik legnagyobb tehetség Varga Sándor volt, mostani felnőtt bajnokunk, Varga Miklós bátyja. De kitűnt Kovács József is, ő később junior válogatottságig vitte, valamint Szabó Tamás, aki a debreceniek remek öklözőjével, mostani trénerünkkel, Kertész Henrikkel vívott nagy csatákat.

Nem volt könnyű az első időszak, hiszen felszerelés is alig állt rendelkezésünkre, akkoriban edzőnk, Máté Attila sportfelszereléseiben álltak rajthoz srácaink a versenyeken. A település önkormányzata azonban segítségünkre sietett, s az általuk felajánlott összegből már megvalósulhatott egy szerény mértékű sporteszköz beruházás.

A rendszeres, heti három edzés hatása lassan az eredményeinken is megmutatkozott: megyei, regionális versenyekről hoztuk a medálokat, elsősorban serdülő és kadet korcsoportban. Varga Sándor és Kovács József rendszeres éremszerző volt, már nem csak a kadet, hanem a junior korosztályban is.

ISMÉT ELÖLRŐL...

1998-ban az akkori elnök felszámolta az egyesületet, elvitte a kesztyűk, zsákok nagy részét, így Máté Attiláék kezdhették elölről felépíteni szakosztályunkat. Ekkor került a képbe az ökölvívás szerelemese, Tóth János - maga is kipróbálta, milyen is az élet a ringben -, aki rengeteg feladatot vállalt magára, ezzel új lendületet adva társulatunknak. Klubunk neve is változott, Harangi Imre Sportegyesületként funkcionáltunk tovább. Az elnöki posztot Hermann István töltötte be, majd őt Fekete Csaba követte. A sportvezetők megtettek minden tőlük telhetőt, segítségükkel az önkormányzat továbbra is támogatta klubunkat. Egy év múlva az addig elnökhelyettesként dolgozó Tóth János lépett elő, aki azóta is közmegelégedésre tölti be a Harangi SE elnöki posztját.

Taglétszámunk egyre nőtt, a régiek tovább püfölték a zsákokat, de mellettük olyan tehetségek tűntek fel, mint Varga Miklós és társai. 1998-tól 2003-ig terjedő időszakot a tanulás és tapasztalatszerzés jellemezte, bár az eredményeket ekkor is szállítottuk. Kovács József egy sajnálatos sérülés miatt kénytelen volt befejezni az ökölvívást, de Varga Sándor, Ungvári István és Vámos Tamás révén szereztünk egy-két érmet az országos megmérettetéseken. Első magyar bajnoki címünk Horváth Béla nevéhez fűződik, aki 2002-ben és 2003-ban a diákolimpián is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. 

Ez az időszak nem csak ökölvívóink számára szólt az ismeretszerzésről, de edzőnk, Máté Attila stílusa is csiszolódott. Már nem ragaszkodott ahhoz, hogy minden bunyóst a saját képére formáljon, sokkal nagyobb teret hagyott a versenyzők egyéniségének.

A 2000-ES ÉVEK REMEK EREDMÉNYEKET HOZTAK

Eredményeink 2003-tól ugrásszerűen javultak, melyben nem kis szerepet játszott a Pofonpartikon való rendszeres részvételünk. A kisebb versenyeken remekül ki lehetett próbálni az edzéseken begyakorolt technikákat, így azok az országos megmérettetéseken már szépen „szóltak”, Demeter Zsuzsa több országos bajnoki címet is begyűjtött a nők mezőnyében. Sikereink értékét növelte, hogy ekkor még nem állt rendelkezésünkre szorító, ezért srácaink néha kicsit idegenül mozogtak a ringben.

A szorító hiánya sem tudta azonban megakadályozni legnagyobb tehetségünket, Varga Miklóst, hogy ország-világ előtt bebizonyítsa, komoly szerepet kíván betölteni a hazai ökölvívásban. Kiemelkedő képességű bunyósunk egymásután gyűjtötte be a korosztályos bajnoki címeket, jelenleg a felnőttek között vitézkedik: 2005-ben nyerte első, 2006-ban második felnőtt bajnoki címét, s közben egy világbajnokságon is részt vett. De nem feledkezhetünk meg többi talentumunkról sem, Ungvári István, Ungvári Sándor, Balogh Tamás, Csuka Tibor, Telegdi Márk és Máté Attila is stabil éremszerző az országos megmérettetéseken.

Az önkormányzat, valamint Tóth János és támogatói körének köszönhetően folyamatosan nő szakosztályunk büdzséje, így
2007-ben a szorító-kérdés is megoldódott. Akkoriban Máté Attila és Kertész Henrik irányítása alatt 35-40 fő vett részt tréningjeinken, de a létszám fokozatosan nőt.

Az első időkben, amikor a versenyeken megkérdezték bunyósainkat, honnan érkeztek, általában az volt a válasz: Debrecenből. Később már Debrecen melletti kistelepülésnek aposztrofáltuk Hajdúsámsont, ám eredményeink s rengeteg válogatottunk hatására, az ökölvívó társadalom megismerte az azóta városi rangot kapott településünk nevét. Büszkék vagyunk rá!

A HISE jelenleg Hajdúsámson mellett Debrecenben és Nyíradonyban is rendelkezik tagozattal. A sámsoniakat Máté Attila és Salánki Zoltán edzi, a debrecenieket Deél István, míg az adonyiakat Perge György. Varga Miklós kétszeres, Ungvári István egyszeres Európa-bajnokká avanzsált idő közben, valamint két olimpiára is eljutott Miki. 

Támogatók

Ajánlott oldalak

boxing.hu
Magyar Ökölvívó Szakszövetség
monokli.com
monokli.com
profibox.hu
profiboksz.hu
womanbox.hu
womanbox.hu
DVSC bokszklub
DVSC bokszklub
Észak-alföldi Tornádó ökölvívó régió
Észak-alföldi Tornádó ökölvívó régió
Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség
Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség
Európai Boksz Konföderáció
Európai Boksz Konföderáció